بررسی مشخصات گوشی A54 سامسونگ
با معرفی گوشی های میان رده A34 و A54 سامسونگ و با توجه به اخباری که چندین ماه قبل منتشر شده احتمالا خبری از گوشی A74 نباشه و به همین خاطر سامسونگ روی گوشی A54 خیلی حساب باز کرده و امیدواره با a54 فروش خیلی بیشتری رو به نسبت a53 تجربه کنه. البته گوشی های […]
با معرفی گوشی های میان رده A34 و A54 سامسونگ و با توجه به اخباری که چندین ماه قبل منتشر شده احتمالا خبری از گوشی A74 نباشه و به همین خاطر سامسونگ روی گوشی A54 خیلی حساب باز کرده و امیدواره با a54 فروش خیلی بیشتری رو به نسبت a53 تجربه کنه. البته گوشی های سری A5X نسبت به برادر های بزرگتر و کوچیکتر خودشون گزینه منطقی تری با توجه به قیمت و امکانات به حساب میومدن و سامسونگ با معرفی گوشی A54 با قیمت حدودی 450 دلاری و با ایجاد تغییرات ظاهری و سخت افزاری مناسب قصد داره، این گوشی رو بیشتر از قبل به یه میان رده قابل اتکا و خوش ساخت تبدیل کنه. اما آیا a54 واقعا برگ برنده سامسونگ تو بازار میان رده ها به حساب میاد یا در مقابل رقبا حرفی برای گفتن نداره؟ با بررسی مشخصات گوشی A54 سامسونگ همراه موبونیوز باشید.
بررسی طراحی و کیفیت ساخت گوشی A54 سامسونگ
زبون طراحی سری S23 برای گوشی a54 هم استفاده شده و باعث شده این گوشی میان رده شباهت بسیار زیادی به پرچمدارهای سامسونگ داشته باشه و از همون طراحی جدید و جذاب این سری گوشی های استفاده میکنه. طراحی تخت قسمت پشتی حفظ شده ولی جزیره دوربین ها دیگه برآمدگی نداره و سه لنز اصلی به همراه یه فلش LED با بدنه ترکیب شدن و فقط از یک محافظ فلزی برای دورشون استفاده شده تا صدمه نبینند.
یه نکته مثبت در طراحی و ساخت این گوشی استفاده از گلس برای قسمت پشتی گوشی به حساب میاد که باعث شده کیفیت ساخت گوشی بالاتر بره و دیگه مثل قبل حس یه گوشی اقتصادی و ارزون رو به شما نده. البته استفاده از گلس باعث براق شدن گوشی و راحت کثیف شدن میشه و برای جلوگیری از این موضوع بهتره از یه قاب محافظ برای اون استفاده کنید. متریال جدید استفاده شده باعث افزایش وزن گوشی به حدود 202 گرم شده، ولی به خاطر ابعاد و اندازه مناسب و نوع طراحی هنوز a54 گوشی خوش دستی به حساب میاد و توی استفاده طولانی مدت خیلی اذیت نمیشید. پایین قسمت پشتی هم لوگو SAMSUNG جا خوش کرده. علاوه بر رنگ های مشکی و سفید دو رنگ لیمویی و بنفش به این نسل اضافه شده که در کنار طراحی براق قسمت پشتی جلوه زیبایی به گوشی میده.
فریم گوشی هنوز از پلاستیک ساخته شده و طراحی براق نسبتا خمیده داره تا توی دست بهتر قرار بگیره و خیلی اذیت نکنه و فعلا هم خبری از فلز در این بخش نیست. اما ظاهر فریم شباهت زیادی به فلز داره و فقط با در دست گرفتن گوشی متوجه این تفاوت میشید. روی لبه راست دکمه پاور و دکمه کم و زیاد کردن صدا، پایین گوشی اسپیکر، دو عدد میکروفون و پورت تایپ سی و در بالای گوشی میکروفون و درگاه سیم کارت قرار داره که فقط به صورت هیبریدی ساخت شده و به صورت همزمان از یک سیم کارت و یه کارت حافظه جانبی پشتیبانی میکنه. سمت چپم کویره و تمام.
با دیدن صفحه نمایش میتونید متوجه تفاوت این گوشی با S23 بشید و دیگه خبری از صفحه نمایش کم حاشیه و جذاب این گوشی نیست، البته هنوز طراحی مناسبی داره و از یه صفحه نمایش با حاشیه نمایشگر نسبتا زیاد و یه پانچ هول برای دوربین سلفی استفاده میکنه. برای محافظت در مقابل خط و خش برای هر دو قسمت پشت و جلوی گوشی از گوریلا گلس 5 استفاده شده که تا حدودی در مقابل خط و خش از گوشی محافظت میکنه. گواهی IP67 که در مقابل نفوذ ذرات گرد و غبار و مایعات (تا عمق 1 متری و 30 دقیقه) از گوشی محافظت میکنه در کنار متریال خوب و با کیفیت به کار رفته برای این گوشی باعث شده a54 تبدیل به یه میان رده قابل قبول در بخش طراحی و کیفیت ساخت بشه و هر چه بیشتر خودش رو به یه گزینه اقتصادی تر و مناسب در مقایسه با گوشی S23 تبدیل کنه.
بررسی نمایشگر گوشی Samsung A54
صفحه نمایش خیلی تغییر خاصی نکرده و فقط ابعاد کمی کوچکتر و مقداری هم روشنتر شده. برای a54 از یه نمایشگر 6.4 اینچی با پنل سوپر امولد با رزولوشن 1080 استفاده شده که جزئیات و دیتیل بسیار خوبی به شما نمایش میده و کنتراست و ترکیب رنگ جذاب و زنده ای هم داره. روشنایی صفحه افزایش پیدا کرده و در حالت بیشینه میتونه تا 1000 نیت افزایش پیدا کنه تا بتونید در محیط های روشن و بیرون از خونه راحت تر از گوشی استفاده کنید. نرخ به روز رسانی 120 هرتزی و تاچ سمپلینگ 240 هرتزی باعث میشه تجربه تماشای ویدیو، چرخیدن توی شبکه های اجتماعی و یا بازی خیلی روون و سریع انجام بگیره و سرعت پاسخ دهی صفحه نمایش به دستورهای شما مناسب و خوبه که باعث میشه تجربه استفاده از گوشی لذت بخش تر بشه.
حسگر اثر انگشت روی صفحه نمایش قرار گرفته و از یه سنسور اپتیکال براش استفاده شده که سرعت و دقت مناسبی داره و بدون مشکل خاصی قفل صفحه رو باز میکنه و دسترسی مناسبی هم داره. در کل تغییرات صفحه نمایش مثل بخش های دیگه خیلی زیاد و یا جذاب نیست و سامسونگ به ترکیب قبلی خودش دست نزده و فقط مقداری روتوش انجام داده تا همون کیفیت خوب قبلی کمی بهتر بشه.
مشخصات باتری و شارژدهی سامسونگ A54
در بخش باتری a54 تقریبا شاهد هیچ تغییری نیستیم و از همون باتری 5000 میلی آمپر ساعتی لیتیوم پلیمری استفاده شده. شارژدهی باتری به لطف پردازنده نسبتا کم مصرف خیلی بالا نیست و در استفاده معمولی و عادی از گوشی به راحتی حدود یک روز شارژدهی میکنه و اگه استفاده خیلی سبکی از گوشی داشته باشید و نرخ به روز رسانی رو هم کاهش بدید، میتونید یک روز و نیم هم از گوشی استفاده کنید.
چون سامسونگ موفق شده باعث کاهش آب شدن یخ های قطب ها و جلوگیری از انقراض حیوانات وحشی کمیاب بشه (!) رویه حذف آداپتور از تمام گوشی ها، چه اقتصادی و چه میان رده رو ادامه میده و دیگه تقریبا تو هیچ گوشی عرضه شده از این برند شارژری توی جعبه نیست و فقط یه کابل دو سر تایپ سی ناقابل در جعبه وجود داره. اگه برای شارژ گوشی از یه آداپتور 25 واتی استفاده کنید، توی حدودا نیم ساعت 50 درصد شارژ گوشی پر میشه و فول شارژ شدن هم حدود 1 ساعت و ربع زمان میبره. در مجموع بخش باتری گوشی های سامسونگ با اینکه سرعت شارژ خیلی بالایی ندارند ولی در کنار شارژدهی مناسب راضی کننده عمل میکنن.
بررسی عملکرد دوربین گوشی A54 سامسونگ
برای بخش دوربین از سه تا لنز استفاده شده و لنز کم کاربرد تشخیص عمق حذف شده. لنز اصلی همون لنز استفاده شده در گوشی های سری S23 سامسونگه و باعث میشه جزئیات و دیتیل نمایش داده شده در عکس ها بسیار خوب باشه و حتی در شرایط نوری سخت و نامناسب هم بتونید عکس های قابل قبول با کیفیت خوب و روشنایی مناسب بگیرید. البته به خاطر پردازنده ضعیف تر نسبت به سری S نباید انتظار ادیت های نرم افزاری جذاب این گوشی ها رو داشته باشید و عکس ها با یه ادیت نسبتا گرم به سبک سامسونگ گرفته میشن.
لنز های اولترا واید 12 مگاپیکسلی و ماکرو 5 مگاپیکسلی تقریبا تفاوت خاصی ندارند، عکس های لنز اولترا واید با زاویه دید 123 درجه ثبت میشه و میتونه عکس هایی با گستره دید زیادی به شما بده ولی مقداری کیفیت عکس ها نسبت به لنز اصلی کاهش پیدا میکنه و کمی دستکاری نرم افزاری هم میشه. لنز ماکرو تا حدودی از فانتزی بهتر عمل میکنه و با کمی تلاش و کوشش میتونه عکس های قابل قبولی به شما بده.
برای دوربین سلفی از همون لنز 32 مگاپیکسلی قبلی استفاده شده که با توجه رقبای دیگه کیفیت بسیار خوبی داره. امکان فیلمبرداری 4k با 30 فریم در این دوربین (که کیفیت صدا و تصویر خوبی داره) باعث میشه این گوشی برای بلاگر ها یا افرادی که خیلی با دوربین سلفی عکس و ویدیو میگیرن، گزینه مناسبی باشه.
دوربین اصلی هم میتونه با کیفیت 4K و 30 فریم فیلمبرداری کنه و با داشتن لرزشگیر اپتیکال میتونه فیلم های بسیار با کیفیتی و بدون لرزش خاصی به شما بده. با استفاده از سنسور سری S23 در این گوشی و استفاده از لنز های با کیفیت قبلی، کیفیت و عملکرد بخش دوربین بهبود خوب و مناسبی داشته و اگه این بخش براتون مهمه و خیلی با گوشی عکاسی میکنید، در کنار یه صفحه نمایش و شارژدهی باتری خوب میتونه کاملا نیاز های شما رو در بین گوشی های میان رده برآورده کنه.
مشخصات سخت افزار و نرم افزاری Samsung A54
با اینکه پردازنده های اگزینوس از سری پرچمدار های سامسونگ حذف شدن ولی سامسونگ بازم برای گوشی های میان رده خودش سراغ این تراشه ها رفته و از اگزینوس 1380، نسل جدید تراشه های خودش برای گوشی A54 استفاده کرده. در استفاده معمولی و چرخیدن توی محیط کاربری و استفاده از اپ ها همه چی روون و خوبه و مشکل خاصی دیده نمیشه. تجربه بازی هم به لطف قدرت پردازشی مناسب این تراشه بسیار خوبه و به راحتی از پس اکثر بازی های مثل کالاف و PubG با گرافیک بالا و فریم در حدود 58 تا 60 بر میاد. لگ و کندی خاصی هم در طول بازی دیده نمیشه و با افت فریم به خاطر افزایش گرما یا طول مدت بازی هم طرف نیستم و به صورت ناگهانی افتی رخ نمیده. دما هم بعد از حدود 20 دقیقه بازی به 41 درجه میرسه ولی خیلی فشار زیادی به گوشی وارد نمیکنه. نسخه وای فای ارتقا پیدا کرده و از وای فای 6 برای اتصال پایدارتر برای این نسخه استفاده شده. مثل سری S23 نسخه های پایه کمی تغییر کردن و همین موضع باعث افزایش قیمت نسبت به سال قبل شده. گوشی A54 توی سه نسخه با رم و حافظه 128/6 و 128/8 و 256/8 عرضه میشه و حافظه داخلی هم از نوع UFS 3.1 ساخته شده که باعث میشه سرعت اجرا و باز کردن برنامه ها کمی بهبود پیدا کنه.
اندروید 13 و One UI 5.1 پکیج نرم افزاری این گوشی رو تشکیل میدن و یه تجربه به روز با آخرین آپدیت های عرضه شده برای رابط کاربری سامسونگ در اختیار شما قرار میگیره. امکانات شخصی سازی متنوع سامسونگ در کنار ظاهر زیبا و جذاب آیکون های اندروید 13 باعث میشه تجربه استفاده روزمره از گوشی روون و لذت بخش باشه. با توجه به شرایط بازار و قیمت های سرسام آور وقتی سراغ یه میان رده میرید، حتما قصد دارید چندین سال از گوشی استفاده کنید، سامسونگ در این بخش هم چیزی کم نذاشته و با عرضه آپدیت سیستم عامل تا 4 سال و عرضه آپدیت های امنیتی تا 5 سال خیال شما رو بابت طول عمر نرم افزاری و دریافت منظم آپدیت های رابط کاربری و به روز بودن گوشی راحت کرده.
مشخصات اسپیکر گوشی سامسونگ A54
اسپیکر استریو a54 صدای بسیار بلند و با کیفیت خوبی داره و به خوبی در یه اتاق با سر و صدای زیاد میتونید صدای گوشی رو بشنوید. تفکیک صدا هم مناسبه و صدا به صورت بالانس پخش میشه. از جک 3.5 میلیمتری صدا هم خبری نیست و باید از تبدیل تایپ سی یا هندزفری بلوتوث استفاده کنید، الیته استفاده از بلوتوث ورژن 5.3 در این گوشی باعث میشه صدا با تاخیر کمتری ارسال بشه و مصرف باتری هم کاهش پیدا کنه (در صورت پشتیبانی هندزفری بلوتوث از این نسخه).
آیا گوشی a54 سامسونگ ارزش خرید داره؟
گوشی سامسونگ A54 در اکثر بخش ها تونسته بهبود خوبی نسبت به گوشی پرفروش a53 داشته باشه. صفحه نمایش با جزئیات و روشن، دوربین با قابلیت های متنوع و کیفیت تصویر خوب، طراحی بسیار زیبا و خوش دست و با کیفیت ساخت مناسب در کنار شارژدهی خوب و قدرت سخت افزاری که تقریبا از پس اکثر کارها بر میاد این گوشی رو به یه میان رده بسیار خوش ساخت تبدیل کرده که فعلا رقیب خاصی در بازار براش پیدا نمیشه و اگه هزینه خرید گوشی S23 خیلی براتون منطقی نیست، این گوشی میتونه گزینه جذاب تری برای شما باشه. البته با توجه به افزایش قیمت این نسل به 450 دلار و همچنین وضعیت بازار ارز و شرایط گمرکی در سال جدید، خیلی نمیشه در مورد قیمت a54 و ارزش خرید این گوشی و اینکه در چه بازه قیمتی از لیست قیمت گوشی ها قرار میگیره، نظر قطعی داد و باید تا زمان عرضه به بازار ایران صبر کرد. ولی اگه طرفدار برند سامسونگ هستید و با رابط کاربری این برند راحت هستید و قصد دارید یه میان رده جدید و قدرتمند همه کاره بگیرید، Samsung A54 میتونه در اکثر بخش ها نظر شما رو جلب کنه.
در ادامه ببینید:
مقایسه گوشی سامسونگ A54 و A53مقاله اصلی
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید